السلام علیک بجوامع السلام
(زیارت آل یاسین)
امنیت را در دو ساحت اصلی می توان ارزیابی کرد؛ عرصه ظاهری و عرصه باطنی ... امنیت در عرصه ظاهری، شکل ملموس امنیت است که با شاخصه هایی چون سلامت افراد جامعه از اقدامات خشونت آمیر و رفع دغدغه های ذهنی و تحت عنوان امنیت اجتماعی (Societal Security) شناخته می شود. غلبه ادبیات علمی غربی در موضوعات مختلف علی الخصوص جامعه شناسی، هژمونی را رقم زده که اذهان را در همان چارچوب تنگ خود اسیر می کند. در موضوع این مقال نیز، ابتدا به نظر نمی آید که برای امنیت، معنایی جز آنچه گفته شد بتوان سراغ گرفت. اما با تاملی در معارف وحیانی ائمه (علیهم السلام) خواهیم دید که امنیت، در قامتی بس والاتر ظاهر می شود. این امنیت، امنیت ناشی از ایمان است که بدون آن، امنیت معنای حقیقی خویش را نمی یابد. امنیت در ساحت باطن انسان و جوامع، تنها مصداق تحقق واقعی امنیت است که فقدان آن، امنیت ظاهری را نیز به باد خواهد داد.
امام (علیه الصلاه و السلام) مظهر اسم «سلام» الهی است: السلام المومن المهیمن العزیز الجبار المتکبر...(سوره حدید) هر گونه سلامت و امنیتی از جانب خداوند است: اللهم انت السلام و منک السلام و لک السلام و الیک یعود السلام. امام (علیه الصلاه و السلام) به عنوان مظهر اسمای حسنای الهی، تحقق بخش این اسماء در همه عوالم است و غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) غیبت اسم سلام الهی و در نتیجه به خطر افتادن جدی امنیت جهانی در دو ساحت ظاهر و باطن است.
در برخی منابع یکی از القاب حضرت (عج) "البلد الامین" دانسته شده (النجم الثاقب به نقل از جنات الخلود) که به معنای شهر امن است و این دلیلی دیگر است بر این که منشأ امنیت، ورود به مدینه موعود ظهور و بیرون ماندن از آن، با عدم امنیت و سلامت همراه است.
وعد الله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض و لیمکنن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و لیبدلنهم من بعد خوفهم امنا یعبدوننی لا یشرکون بی شیئا
آری! این وعده الهیست که با ظهور و تحقق همه جانبه خلافت الهی در زمین، امنیت حقیقی نیز فراگیر گردد و نتیجه این که غیبت خلافت الهی، مسبب غیبت امن و گسترش خوف خواهد بود.
ادامه دارد...
نکات تکمیلی:
1) تفسیر فراز شریف السلام علیک بجوامع السلام و معنای سلام
2) معنای خوف که ترس باطنی است.
3) توضیح فراز اللهم انت السلام ...
4) تبیین معنای ایمان