مصائب غیبت

آثار غیبت امام زمان عج (مدخلی بر نظریه "غیبت جامع")

مصائب غیبت

آثار غیبت امام زمان عج (مدخلی بر نظریه "غیبت جامع")

غیبت و مشیت الهی

اگر خداوند در عصر غیبت، راضی به غایب بودن امام زمان ارواحنا فداه هست، چرا ما برای ظهور آن حضرت دعا کنیم ؟

 

هیچگاه خداوند راضی به غیبت امام عصر ارواحنا فداه نبوده و نیست. و غایب بودن آن حضرت به خاطر مشیّت خداوند است ،‌نه رضایت او.

ما باید میان مشیّت الهی و رضایت الهی فرق بگذاریم . اگر توجه داشته باشیم که ملاک مشیّت خداوند با ملاک رضایت خداوند فرق می کند،‌ بسیاری از سئوالات اعتقادی حل شده و پاسخ آنها روشن می شود.

همانگونه که می دانیم ، غیبت امام عصر عجل الله تعالی فرجه همراه با ادامهٔ ظلم و ستم جهانی و سیطرهٔ کفر بر جهان می باشد و خداوند هیچگاه راضی به ظلم و ستم در سراسر گیتی و تسلط کفار بر جهان نیست؛ زیرا  آگاه از همهٔ ستمهایی است که بر مردم مظلوم جهان وارد می شود.

اینها بر اساس رضایت و خشنودی خداوند نیست، بلکه بر اساس مشیت الهی است و  مشیت خداوند بستگی به اعمال مردم دارد، و اگر مردم رفتار خود را عوض کنند خداوند هم مشیّت خود را تغییر خواهد داد :

«إنّ الله لایغیّر ما بقوم حتی یغیّروا ما بأنفسهم».

خداوند آنچه بر قومی وارد می شود تغییر نخواهد داد تا آنها آنچه در نفس هایشان هست تغییر دهند.

 

برای روشن شدن فرق میان مشیّت و رضایت،‌مثالی را بیان می کنیم :

اگر پدر و مادری فرزند خود را به بیمارستان برده و او را زیر تیغ جرّاحی قرار دهند هرچند این کار را با اراده و مشیّت خود انجام می دهند ولی هیچگاه از آن راضی و خرسند نیستند. یقیناً آنها دوست دارند که فرزندشان سالم بود و نیازی به بیمارستان و جراحی پیدا نمی کرد.

رضایت خداوند هم در این بوده که همهٔ مردم راه هدایت را می پیمودند و به ظلم و ستم نمودن به یکدیگر نمی پرداختند، ولی متأسفانه بر اثر رفتار شرار ناس و عموم مردم، دوران غیبت رقم خورده و ادامه یافته است . در حالی که خداوند مردم را برای زمان غیبت نیافریده بلکه فرموده است :

إنّا ارسلنا رسلنا بالبیّنات لیقوم الناس بالقسط.

ما رسولان خود را با نشانه های آشکار فرستادیم تا مردم خود به عدالت رفتار نمایند.

متأسفانه مردم برخلاف اراده و رضایت الهی به ظلم و ستم پرداختند و خشنودی خداوند را در نظر نگرفتند و جهان و جهانیان را بر خلاف رضایت الهی به ظلم و ستم گرفتار ساختند.

(برگرفته از پایگاه علمی المنجی)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد